USSEC 9. Bölgesel Su Ürünleri Üretim ve Yatırım Konferansı
Tarih: 2-5 Mayıs 2025
Yer: Kempinski Hotel Muscat – Umman
USSEC 9. Bölgesel Su Ürünleri Üretim ve Yatırım Konferansı, 2-5 Mayıs 2025 tarihleri arasında Umman’ın başkenti Muscat’ta düzenlenecek. Kempinski Hotel Muscat’in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan bu önemli etkinlik, su ürünleri sektöründeki profesyonelleri bir araya getirerek sektörün geleceğine yönelik stratejileri, yatırım fırsatlarını ve yenilikçi yaklaşımları ele alacak.
Konferans, küresel piyasadaki gelişmelerden, su ürünleri yetiştiriciliğindeki son teknolojilere kadar geniş bir yelpazede yer alan konuları kapsayacak. Katılımcılar, sektörün önde gelen uzmanları ve akademisyenlerinden güncel bilgiler edinme fırsatı bulacak. Ayrıca, MENA bölgesindeki su ürünleri üretimi ve yatırım potansiyeli gibi bölgesel odaklı konular da derinlemesine tartışılacak.
Etkinlik boyunca, balık ve karides yetiştiriciliğinde yem optimizasyonu, risk yönetimi stratejileri, yüzer IPRS projeleri ve soya bazlı yemlerin önemi gibi kritik başlıklar ele alınacak. Bunun yanı sıra, katılımcılar için birebir görüşmeler ve networking fırsatları da sunulacak.
USSEC tarafından düzenlenen bu konferans, su ürünleri sektöründe faaliyet gösteren profesyoneller için bilgi alışverişi yapmak, yeni iş bağlantıları kurmak ve sektördeki son trendleri öğrenmek adına kaçırılmaması gereken bir etkinlik olacak.
Toplantı Programı
2 Mayıs 2025, Cuma
Kempinski Hotel Muscat’a varış ve check-in işlemleri
20:00 – Karşılama Yemeği (The Kitchen – Kempinski Hotel Muscat)
3 Mayıs 2025, Cumartesi | Muscat Balo Salonu
09:00 – Kayıt
09:30 – Açılış Konuşması – Brent Babb, Bölgesel Direktör, Avrupa, Orta Doğu & Kuzey Afrika, USSEC
09:35 – Açılış Konuşması – (Belirlenecek), FAS / USDA
09:40 – Açılış Konuşması – (Belirlenecek), USB Direktörü
09:50 – Açılış Konuşması – (Belirlenecek), USSEC Direktörü
10:00 – Küresel Yağlı Tohum Piyasası Görünümü ve Günümüz Emtia Piyasalarındaki Riskler
Konuşmacı: Matt Ammermann, Emtia Risk Yönetimi Başkan Yardımcısı, StoneX
10:30 – Dr. Morgan Cheatham, Hayvan & Su Ürünleri Yöneticisi, USSEC
10:45 – Umman’da Mevcut Su Ürünleri Üretimi ve Gelecek Yatırımlar
Konuşmacı: Dr. Issa Al Farsi, Su Ürünleri Geliştirme Direktörü, Tarım Bakanlığı
10:45 – IPRS Prensiplerindeki Son Gelişmeler: Yüzer IPRS Projesi Tanıtımı
Konuşmacı: Philip “Skip” Kemp, Başkan, Kemp Fisheries, Aquaculture Consulting
11:15 – Kahve Molası ve Grup Fotoğrafı
11:45 – Mısır’da Mevcut Su Ürünleri Üretimi ve Gelecek Yatırımlar
Konuşmacı: Dr. Salah Mesalhy Aly, LFRDPA Başkanı
12:15 – Soya Optimizasyonlu Yemlerin Ilık Su Balıkları ve Karidesler için Genel Görünümü
Konuşmacı: D. Allen Davis, Profesör, Auburn Üniversitesi
12:45 – MENA Bölgesinde Karides Üretimi için Uygun Seçenekler
Konuşmacı: Dr. John Hargreaves, Aquaculture Assessments LLC
13:30 – Öğle Yemeği (The Kitchen – Kempinski Hotel Muscat)
14:30 – Ticari Tilapia ve Karides Yetiştiriciliğinde Temel Faktörlerin Ekonomik Etkisi
Konuşmacı: Dr. Dominique Bureau, Profesör, Guelph Üniversitesi & CSO, Wittaya Aqua
15:00 – Denizlerden Gelen Soya: Balık Kalitesine, Güvenliğine ve Raf Ömrüne Yatırım
Konuşmacı: Dr. David P. Green, North Carolina State Üniversitesi
15:30 – Su Ürünlerinde Risk Yönetimi Stratejileri
Konuşmacı: Dr. John Hargreaves, Aquaculture Assessments LLC
16:00 – Øistein Thorsen, CEO, FAI & Dr. Ahmad Hamza, CEO, Aquavet Egypt
16:15 – Soya Proteini Konsantresi (SPC) Üretimi ve Su Ürünleri Yemleri için Önemi
Konuşmacı: Muhammed İdin, Genel Müdür, AVES, TÜRKİYE
16:30 – Bölgesel Panel: Mısır’daki Su Ürünleri Endüstrisinin Değerlendirilmesi
- Dr. Salah Mesalhy Aly, LFRDPA Başkanı
- Dr. Ahmed Nasr-Allah, Dünya Balıkçılığı Mısır Ülke Direktörü
- Dr. Gamal El Naggar, USSEC Su Ürünleri Danışmanı
- Dr. Diaa Al-Kenawy, USSEC Su Ürünleri Danışmanı
17:00 – Açık Tartışma – Soru & Cevap
18:00 – Kahve Molası – Birebir Görüşmeler
20:00 – Akşam Yemeği (The Kitchen – Kempinski Hotel Muscat)
4 Mayıs 2025, Pazar | Muscat Balo Salonu
09:30 – Denizlerden Gelen Soya: Balık Katma Değerli Ürünlerine Yatırım
Konuşmacı: Dr. David P. Green, North Carolina State Üniversitesi
10:00 – MENA Bölgesinde Su Ürünleri Geliştirme Yatırımları İçin Perspektifler
Konuşmacı: Dr. John Hargreaves, Aquaculture Assessments LLC
10:30 – IPRS ve FIPRS Yatırımları İçin Ekonomik Faktörler
Konuşmacı: Philip “Skip” Kemp, Kemp Fisheries, Aquaculture Consulting
11:00 – Kahve Molası
11:30 – Karides Yem Yönetimi ve Akustik Yemleyicilere Geçişin Önemi
Konuşmacı: D. Allen Davis, Auburn Üniversitesi
12:00 – Balık Yem Formülasyonu için Su Ürünleri Veritabanının Önemi
Konuşmacı: Sırrı Kayhan, Türkiye Ülke Temsilcisi, USSEC
12:30 – Türkiye’de Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Yatırım Fırsatları
Konuşmacı: Bedri Girit, Ege İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi
13:00 – Öğle Yemeği (The Kitchen – Kempinski Hotel Muscat)
14:30 – Çevresel Olarak Sürdürülebilir Su Ürünleri Yetiştiriciliği için On Emir
Konuşmacı: Dr. Antonio Garza de Yta, CIDEEA Başkan Yardımcısı
14:45 – Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Yatırım Fırsatları – KSA & GCC
Konuşmacı: Mohammed Jaber Alsahli, Global Marine Center Başkanı
15:00 – Irak’ta Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Yatırım Fırsatları
Konuşmacı: Dr. Khaleel Al-Ibadi, Babylon Center Direktörü
15:15 – Bölgesel Panel: Fas, Tunus ve Cezayir’de Su Ürünleri Endüstrisi
- Dr. Ahmed Nasr-Allah, Dünya Balıkçılığı Mısır Ülke Direktörü
- Majida Maarouf, ANDA Başkanı, Fas
- Tunus Temsilcisi (Belirlenecek)
- Cezayir Temsilcisi (Belirlenecek)
16:00 – Kapanış Konuşmaları – Brent Babb, USSEC
16:30 – Açık Tartışma – Soru & Cevap
17:30 – Katılım Sertifikalarının Verilmesi
18:30 – Kahve Molası – Birebir Görüşmeler
20:00 – Akşam Yemeği (The Kitchen – Kempinski Hotel Muscat)
5 Mayıs 2025, Pazartesi
Türkiye’ye Dönüş